ТРЕТIЙ КОНКУРС КОМПОЗИТОРIВ ім.МАР'ЯНА ТА IВАННИ КОЦЬ
1993

Категорія 1

Міжнародна. Твір, присвячений нуклеарній катастрофі 1986 року в Чорнобилі.

Твір компонується на такий склад оркестру: 3-3-3-3 (з допоміжними видовими інструментами) -4-3-3-1 - в цілому не більше 10-ти виконавців на ударні, арфи й клавішні інструменти - струнні (максимум індивідуальних голосів 16-16-12-12-10).

Тривалість твору від 20 до 45 хв.

Жанр має бути інструментальний з можливою додачею солістів-співаків (не більше 4) та хору. Твір може бути симфонією, сюїтою, концертом, месою, реквіємом або іншим жанром, що віддзеркалював би величину однієї з найбільших трагедій ХХ століття та героїзм тих, хто власним життям гасили нуклеарний вогонь.

Цей конкурс відкритий для всіх композиторів світу.
Вікових обмежень немає.
Термін подання всіх матеріалів - до 15-го травня 1993 року.

Категорія 2
Особлива нагорода буде вручена композиторові віком до 30-ти років.

РЕГЛАМЕНТ КОНКУРСУ
  1. Конкурс 1993 р. буде проведено в такий спосіб:
    Перший відбірковий тур буде проводитися анонімно за закритими дверима.
    Другий тур. Твори, обрані для фіналу, будуть оцінюватися у прилюдному виконанні на Четвертому українському міжнародному музичному фестивалі, який відбудеться в Києві у жовтні 1993 р.
  2. Організатори залишають за собою право обмежувати кількість кандидатів на перший тур. Число фіналістів не повинно перевищувати 10 осіб.
  3. Конкурсні твори надсилаються не пізніше 15-го травня 1993 року, а мусять бути отримані до 31-го травня. Твори, позначені пізнішою датою, будуть відхилені.
    Результати попереднього відбору будуть вислані поштою між 15 та 30 червня.
  4. Партитури надсилаються в трьох примірниках рекомендованою поштою. Оркестрові та хорові голоси творів, які увійшли до фіналу, треба надсилати на конкурс за 6 тижнів до його виконання.
  5. Конкурсні праці мусять бути первотворами, раніше не опублікованими, не виконуваними і не відзначеними на будь-якому конкурсі.
  6. Твори фіналістів будуть виконувати запрошені професійні оркестри в Україні.
    Порядок репетицій буде оголошено за один місяць до початку фестивалю.
    Результати будуть оголошені на заключному концерті фестивалю.
  1. НАГОРОДИ КОНКУРСУ
Категорія 1
  • Перша премія - 5 000 $ США
  • Друга премія - 3 000 $ США
  • Третя премія - 2 000 $ США
Категорія 2

Особлива премія 1 000 $ США

Крім того, особливу нагороду в сумі 1 000 $ США буде вручено за наслідками анкетування слухачів. Кращий твір композитора віком до 30 років також буде нагороджено спеціальною премією і його буде включено до видавничого та рекордового планів. Твори чотирьох перших лауреатів будуть опубліковані (видавця буде обрано пізніше) та записані на компакт-диски. Твори лауреатів других, третіх та особливих премій будуть опубліковані "Музичною Україною" або іншим видавництвом, а студійні записи надсилатимуться на бажання до всіх радіостанцій світу.
  1. У випадку однакової кількості голосів нагорода буде розділена порівну двом кандидатам.
    Журі залишає за собою право не присуджувати жодної премії.
  2. Журі складається з представників музичної громадськості України та інших країн (композиторів, видавців, диригентів, продюсерів дисків, виконавців, директорів навчальних закладів, критиків).
  3. Організатори залишають за собою право замінити члена журі, що не зміг прибути на засідання через непередбачені обставини.
  4. Кандидати передають право виконання їхніх творів організаторам конкурсу на весь час його тривання.
  5. Оплату за участь у конкурсі в сумі 50 $ США або 1000 карбованців* треба внести кожному кандидатові міжнародним грошовим переказом чи чеком за такою адресою: Kyiv Composition Competition, c/o Virko Baley, 2016 Wagon Wheel Ave., Las Vegas, Nevada 89119, USA. Громадяни України вносять 1000 карбованців на розрахунковий рахунок Центрмузінформу №608415 Печерського Укрсоцбанку м.Києва МФО 322090 (з позначкою "На конкурс").
  6. Кандидати самі оплачують кошти подорожі, але будуть забезпечені кімнатою та харчуванням на час тривання конкурсу. Точні дати будуть встановлені за два місяці до фестивалю.
  7. Рішення журі є остаточні й не підлягають оскарженню.
  8. Якщо конкурс не відбудеться з тих чи інших причин, домовленості анулюються, оплата повертається, а партитури надсилаються кандидатам, які не матимуть права на судовий позов.
  9. Учасники конкурсу дотримуються всіх пунктів цього регламенту.




© 2004-2005. Все права защищены.
Developed by Treastal.